Z mojego doświadczenia najlepsze planety są na 5-6 . Największe mają 600+ ( rekord 670). Deuter hmm... zależny od temperatury jest, ale na pozycjach 5-6 można trafić minimalne -20* lub też +66* ( tak duza rozbiezność) :)
15-tki najlepsze na dexa ( mała powierzchnia - do 300 pól) od minimalnej -96* w góre ,ale nawet na plusie moga sie trafić . I planet można mieć matka+12 kolonii + solar :)
powiem tak na uni3 mam 2 kolonie na pozycjach 6 i 1 kolonie na 5 największa ma 477 pól tylko że mają ogromne temperatury od 35 do 110* C,a zrobiłem na 4 pozycji i wyszło 637 pól i temp. -24* do 16 *C,na uni 4 mam na pozycjach 6 i nie mam takich temp. więc najlepiej będą wiedzieć admini bo znają ustawienia gry
mungo55 ustawienia gry nie mają się nijak do tego na jakich koordynatach trafiacie na jak duże planety - to jak z moonami - loteria.Możesz posłać kolonizator na kordy powiedzmy 1;1;5 (przykład) i trafić planetę o ilości pól 350 , po czym skasować ją , wysłać na te same kordy kolejny kolonizator po czym na tychże samych kordach 1;1;5 za drugim skolonizowaniem trafić planetę o ilości pól 600 ...
Tu działa podobny system jak przy tworzeniu się moona , raz wyjdzie ogromny (powyżej 8k) a kilka następnych prób - małe do kasacji zazwyczaj ...
Tak że mimo najszczerszych chęci nie pomożemy wam ustawieniami gry ...
Przedmówca napisał dobrze z reguły (choć nie na 100% i zawsze) największe planety trafiają się właśnie na pozycjach 5-6 , ale nie jest powiedziane że i na 4 czy 8 nie możecie trafić planety giganta (powyżej 600 pól).
To zależy od szczęscia ;)
_________________ Nie zadawaj się z idiotą bo sprowadzi cię do swojego poziomu i ... pokona doświadczeniem ...
tylko raz miałem na 8 600+ ( niechcący) ,ale temperaturą przebila mi planete na 4 . Na u3 nie rozmiar sie liczy ,ale temperatura ( im nizsza tym lepsza - więcej dexa) .Na speed uni ciężko jest zapchać 550 pól ,a dopiero co na u3
Ostatnio zmieniony przez Saxer |31 Gru 2011|, o 13:40, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum