Zostawiamy jak jest i moony powyżej 8000 nadal dla większości są niezniszczalne.
70%
[ 19 ]
Podwajamy % na zniszczenie moona (propozycja fixa) co daje Nam 2x większą szansę na zniszczenie moona. Przy takim założeniu moon 8000 byłby do zniszczenia a moony małe (poniżej 8000) byłyby niszczone hurtowo.
14%
[ 4 ]
Inne rozwiązanie (zaznaczając tą opcję proszę o konkretną propozycję opisaną poniżej).
a nie sądzisz że 80% na 8k średnicy to trochę dużo! jeśli teraz 8k jest nie do ściągnięcia to jeśli już wejdzie opcja ściągania 8k-ków to powinno to być wielką sztuką, gdyż 150k gsów portafi każdy wybudować!!! jeśli ma być niszczenie powyżej 8k to proponuję max 10% szans, poza tym jestem na nie niech zostanie jak jest! zobaczcie co sie stanie jeśli będziemy co chwila wprowadzać zmiany, to niedługo 1 sondą będziesz ściągal wszystkie moony od układu 1-499. jeśli ktoś jest dobrym graczem to moony mu nie przeszkodzą!!!
pozdrawiam
_________________ Nie zawsze mów, co wiesz, ale zawsze wiedz, co mówisz!!!
Wysłany: 2010-03-10, 13:08
dokładnie - 80% szans, 10%, to już ukłon w stronę obrońców, mi to pasuje:)
ale najlepiej jest tak jak teraz
na u.4 co chwila jest ST, w co drugim padają moony i nikt nie narzeka.
Wysłany: 2010-03-10, 14:32
Witam.Może i dostałem topowe konto (pozdrawiam Slawek) ale sprawa jest poważniejsza niż się to na pierwszy rzut oka wydaje.Zawsze są dwie strony medalu :) pierwsza to topowi gracze którzy chcą złomować dalej topowych graczy a i nawet tych mniej topowych.Druga to gracze słabsi którzy są skazani na klęskę bo przy ich eko na pewno w chwili obecnej nie stać ich na wybudowanie na tyle GS żeby ściągnąć moona powyżej 8k aleee....jest właśnie druga strona medalu że jeżeli zajdą zmiany i będzie można niszczyć moony niewielką ilością GS moony to gracze nawet ci słabsi zaczną ściągać moony nawet jeżeli nie będą w stanie zniszczyć floty przeciwnika a pewnie zapytacie skąd to wiem :) a powiem wam że z autopsji :) widzę jak gracze ci nie na poziomie zachowują się jak stracą flotę :) nie będę opisywał przykładów bo po co pewnie nie jeden z Was przeżył to w grze :) Wniosek jest jeden póki co przy tym silniku i topowi gracze i ci mniej topowi mają równe szanse>Jeżeli teraz ktoś się uprze to ściągnie moona powyżej 8k wiadomo że jest to ciężka sprawa ale jest do zrobienia :)ale słabi gracze też mają równe szanse bo mogą się w miarę czuć bezpiecznie.Uważam że na moona 8k powinno wystarczyć od 400 do 600kGS i myślę że to by wystarczyło wiem że zaraz będzie że Top jeden ma więcej i może sobie przy tej ilości niszczyć te moony... ale jesteście w błędzie bo wysłać nawet 600k GS to ryzyko że się je straci a ponieść takie straty w moim przypadku to wolę czekać na błąd gracza na którego poluję.Radzę się zastanowić nad tymi zmianami żeby potem nie było że za miesiąc będą nowe posty i tematy żeby zmienić na stary silnik bo większość graczy potraci floty w przyspieszonym tępie.Na dzień dzisiejszy mamy ACS więc jeżeli ktoś chce kogoś aż tak bardzo upolować to na prawdę nie ma problemu.Resztę zostawiam Wam do przemyśleń ja powiedziałem tylko to co myślę.Pozdrawiam.
Tyle mego.
Wiek: 45 Dołączył: 19 Kwi 2008 Posty: 825 Skąd: Katowice (lub z ...najgorszych koszmarów :P)
Wysłany: 2010-03-10, 15:17
Zgadzam się z Nostradamusem.Niszczyć moony to jedna sprawa , a stracić gsy to też ryzyko - jeśli więc gracz 'topowy' ma chęć na takie zaryzykowanie - jego wola.W momencie gdy moony powyżej 8 k średnicy będą 'w miarę' bezpieczne - każdy z nowych , słabszych graczy będzie miał szansę na utrzymanie swojej floty jeśli będzie robił dobre fsy z tych największych moonów i odbierał je w porę. Nie powinno być tak , że zrobimy poprawkę w niszczeniu moonów tylko po to , żeby znudzeni topowi gracze mogli zdejmować moony innym , tym samym doprowadzając do tego że nowi gracze nie widząc sensu gry , zaczną odchodzić. Dobrze że Nostradamus jako topowy gracz , jeden z tych którym w teorii powinno zależeć na szybszej możliwości niszczenia największych moonów tak podszedł do tego tematu.Tak więc podsumujmy to do czego po długich debatach doszliśmy i zobaczymy jaka jest wola większości.Z ankiety już widzę jak jest ...
_________________ Nie dyskutuj z głupcem , bo sprowadzi cię do swojego poziomu i ... pokona "doświadczeniem".
...........................................................................
Cogito ergo ...sum
Mój ulubiony 'Generał' :d
Tak, jestem przestępcą. Moim przestępstwem jest ciekawość. Moim
przestępstwem jest osądzanie ludzi nie po tym jak wyglądają,ile mają pieniędzy czy na jakim są stanowisku, lecz po
tym, co mówią, myślą i robią. Moim przestępstwem jest to, że jestem bystrzejszy od ciebie - nigdy mi tego nie wybaczysz...
12 głosów, trochę mało żeby cokolwiek zmieniać.
Może by tak podać graczom odnośnik do tej ankiety wysyłając wszechstronną wiadomość do wszystkich ?
edit:
Ano info o tym temacie już było i jednak odzew marny , więc myślę nie ma sensu pisać kolejnego ...
Tak to jest - narzekają wszyscy , ale gdy trzeba się wypowiedzieć w ważnych kwestiach gry - to jak widać tylko kilku graczy jest zainteresowanych.Jeśli więc wprowadzimy jakieś poprawki z taką ilością wypowiadających się , to znów będzie narzekanie że zrobiliśmy coś w brew woli większości - choć 'woli' tej nie znamy ...
Chcemy wam pomóc , ale jak mamy to robić , skoro gracze sami mają to ... gdzieś w większości ?...
Ostatnio zmieniony przez cybertiger 2010-03-10, 15:35, w całości zmieniany 1 raz
a jeżeli by tak wprowadzić jakieś ograniczenia w kwestii niszczenia moonów tj jakiś limit daje przykład: nie możemy zniszczyć więcej niż jeden moon na dzień?? i tak aby każdy gracz mógł ściągnąć moona??
Konfucjusz [Usunięty]
Wysłany: 2010-03-10, 22:07
No co Ty po co taki limit? - czasami ktoś dzieli floty na 2 , bądź nie masz 100% pewności i obstawiasz 2-3 moony to co 3 dni będziesz je zdejmował - pomysł nie trafiony.
YooBercikos Pogromca Wszelkich Tematów Moderator forum
a nie sądzisz że 80% na 8k średnicy to trochę dużo! jeśli teraz 8k jest nie do ściągnięcia to jeśli już wejdzie opcja ściągania 8k-ków to powinno to być wielką sztuką, gdyż 150k gsów portafi każdy wybudować!!! jeśli ma być niszczenie powyżej 8k to proponuję max 10% szans, poza tym jestem na nie niech zostanie jak jest! zobaczcie co sie stanie jeśli będziemy co chwila wprowadzać zmiany, to niedługo 1 sondą będziesz ściągal wszystkie moony od układu 1-499. jeśli ktoś jest dobrym graczem to moony mu nie przeszkodzą!!!
pozdrawiam
chodzi mi o to ze wogóle 80% to powinna byc maxymalna szansa na zniszczenie kazdego mooona!!
np na moona 1000srednicy 80% procent szans masz załóżmy wysyłajac 50tys gs. Ale jak wyslesz 150 tys gs to szansa sie nie zwiekszy. Chodzi mi o to zeby był jakis max próg szans na zniszczenie moona!!! Ja widziałbym go miedzy 70a 80%. Tak ze jak ktos wysłałby nawet 1mln gs to tego progu by nie przeskoczył i zawsze te 20-30 % moon miałby na przetrwanie. Cyba ze jest w silnik takie ograniczenie obecnie??? Nigdzie o tym nikt z administracji nie pisał!!!
wiec pytam czy da sie uzyskac 100% szans na zniszczenie moona wysyłajac np 5mln gs na moona 1000 srednicy i czy jezeli tak jest to moon padnie 100 na 100 razy i co za tym idzie czy w takiej sytuacji nigdy nie bedzie tak ze wiazka sie odbije!!???
bo gadamy tu o szczegółach a nikt nie napisał jak to teraz z tym jest!??
czy jest jakis maksymalny próg szansy na zniszczenie moona niezaleznie od ilosci wysłanych gs?????????
Jeśli chodzi o moony o średnicy mniejszej niż 8k to absolutnie się z Tobą zgadzam, lecz co chodzi o 8k-ki to wydaje mi się że, nie powinno sie brać pod uwagę ilości gsów, już tłumacze o co mi chodzi!
Otóż, jeśli wejdzie w "życie" projekt niszczenia 8k-ków to nie powinno się liczyć to, że gracz wyśle 1 mln gsów i dostanie te 50 czy 80%
Bez względu na ilość gsów powinien mieć max 10% szans, oczywście musi też być jakaś minimalna ilość gwiazd - proponuje na 8k-ki dac min. 250k aby uzyskać np te 2%!
Oczywiście napewno będzie inaczej, podałem tylko przykład!
pozdrawiam
_________________ Nie zawsze mów, co wiesz, ale zawsze wiedz, co mówisz!!!
GośćCatch Me If U Can!
Ostatnio zmieniony przez clark 2010-03-11, 19:54, w całości zmieniany 2 razy
Konfucjusz [Usunięty]
Wysłany: 2010-03-11, 16:14
clark najpierw zrób 500tys gsów a potem dawaj takie przykłady - zamiast pisać takie coś , pomyślał byś i napisał byś konkretnie a nie nabijał posty.
Moim zdaniem jest dobrze jak jest aktualnie z moonami , odnośnie % zdejmowania szans to moim zdaniem max szansa na zdjęcie moona nie powinna przekroczyć 60%, co by nie było zbyt łatwo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum